ТОП-5 правил безпечної їзди по мокрій дорозі


Опубликованно 14.09.2018 14:47

ТОП-5 правил безпечної їзди по мокрій дорозі

Україні обіцяють затяжний період дощів, а це означає, що міста будуть все частіше зупинятися в пробках через ДТП. Адже багатьох подій можна було б уникнути, якби водії були більш підготовленими. Як правильно їздити по мокрій дорозі розповіли журналісти ТСН. Для сюжету журналісти опитали експертів - засновника порталу dtp.kiev.ua Влада Антонова і гонщика Павла Черепіна.

1. Скинути швидкість

Перші зіткнення відбуваються вже в перші хвилини після початку дощу. Відбувається це через те, що водії не перебудовуються з сухої дороги на мокру, їдуть з тією ж швидкістю і в такій же дистанцією.

2. Пам'ятати, що гальмівний шлях авто на мокрій дорозі збільшується

Гальмівний шлях збільшується на 25% і це потрібно постійно враховувати.

3. Побоюватися опалого листя

Потрібно пам'ятати, що ділянки з мокрою опалим листям представляють велику небезпеку і уникати їх. Експерти кажуть, що за небезпеки сухе листя змагається з ожеледицею.

4. Обережно на спусках і підйомах

Найбільш небезпечними ділянками є спуски і підйоми. Саме там водії часто перевищують швидкість і легко втрачають управління. На цих ділянках потрібно бути особливо акуратним.

5. Пішоходи повинні бути особливо уважними

В мокру погоду водії можуть втрачати управління, а це значить, що просто зеленого світла світлофора недостатньо - потрібно уважно дивитися по сторонам. Втім, це стосується і сухої погоди.

Раніше повідомлялося, як зрозуміти, що поліція вас “розводить“ і що робити.



Категория: Авто Советы