Як правильно вибрати зимові шини - корисні поради


Опубликованно 25.10.2018 16:20

Як правильно вибрати зимові шини - корисні поради

За вікном все ще дощова осінь, але зовсім скоро українцям обіцяють заморозки і сніг. А це значить, що наближається час, коли автомобілістам доведеться міняти шини. ПДР рекомендує замінювати шини вже при +7 градусів.

Протектор

Для водіїв-початківців радять шини з направленим малюнком, на якій простіше входити в повороти. Асиметричний малюнок підійде для швидкої їзди. Ненаправлений - для міських поїздок, за умови невеликий засніженості. Ненаправлений малюнок з хорошими грунтозацепами - для поїздок за місто.

Типи шин

Вибір типу шин залежить від того, в якому кліматі ви живете і якою найчастіше збираєтеся їздити.

Шиповані - допомагають при сильному ожеледі, істотно знижуючи гальмівний шлях. В інших умовах вони можуть заподіяти проблеми - ковзати на асфальті, зариватися на грунті, швидше зношуватися. Вибирайте такі шини, якщо доведеться частенько кататися по другорядних дорогах взимку.

Скандинавського типу - м'які і мають велику кількість так званих ламелей (дрібні борозенки). Відмінно підійдуть для сильно засніжених доріг. На інших поверхнях з'являються проблеми - слабке зчеплення на льоду із-за відсутності шипів, на асфальті легко стираються.

Європейського типу - підійдуть для більш теплої європейської зими, з дощем або мокрим снігом. Але в ожеледь і при сильному снігопаді характеристики гірше, чому попередніх типів.

Розмір

Вибираючи розмір обов'язково дотримуйтесь рекомендацій виробника - за цим параметром краще не експериментувати.

Диски

Бажано мати два комплекти - для літньої і зимової гуми. Без регулярного “перемонтажу“ диски прослужать вам набагато довше. Користуючись одним комплектом ви швидко приведете його в непридатність.

Який бренд вибрати

Хороша якість на 3-4 сезону можуть гарантувати фірми Bridgestone, Continental, Dunlop, Goodyear, Michelin, Pirelli, Nokian, Yokohama. Економити на шинах краще не варто, але якщо бюджет підтискає, зверніть увагу на дочерные компанії названих брендів (наприклад, у Michelin це Kleber, Kormoran, BF Goodrich)

Колишні в експлуатації шини

Експерти сходяться до думки, що б/у шини - це великий ризик. Ви не знаєте, як експлуатувалася шина раніше і не будете впевнені, що вона вам прослужить достатньо. Але якщо ви все ж зважилися на такий крок - звертайте увагу на товщину канавок - чим вона більше, тим довше прослужать вам.

Раніше повідомлялося як потрібно підготувати свій автомобіль до холодів.



Категория: Авто Советы