Електричний універсал Porsche Taycan Sport Turismo помітили на тестах


Опубликованно 26.10.2018 01:33

Електричний універсал Porsche Taycan Sport Turismo помітили на тестах

Компанія Porsche приступила до тестування нової версії електрокара Taycan — Sport Turismo. Серійне виробництво електричного універсалу почнеться в 2020 році.

Шпигунські фото прототипу Taycan Sport Turismo, зафіксованого на дорогах загального користування, опублікував Carscoops. Як пише видання, кілька місяців тому в компанії заявляли, що виробнича версія концепту Mission E Cross Turismo, представленого в березні цього року в Женеві, вийде в кінці 2021 року. Представляючи прототип електрокара на автошоу, глава Porsche Олівер Блюм заявив, що концепт-кар є «серйозним кандидатом на серійне виробництво, яке може початися вже незабаром». За попередніми даними, це відбудеться через два роки, після того, як в 2019 році встане на конвеєр ліфтбек Taycan.

Porsche Taycan укомплектований двома електромоторами італійської компанії Magneti Marelli (по одному на кожній осі) і ліній-іонним акумуляторним блоком німецької компанії Draxlmaier Group. Сумарна віддача агрегатів - 600 к. с. З місця до 100 км/год електрокар прискорюється менш ніж за 3.5 секунди. Заявлений запас ходу без підзарядки - до 500 км по стандарту WLTP. Електрокар підтримує 800-вольтів систему швидкої зарядки. Від такої станції батарея Taycan за 15 хвилин заряджається на 400 км шляху.

На старті продажів 600-сильний автомобіль буде коштувати від 80 тисяч євро. Щорічно компанія планує випускати 20 тисяч одиниць електрокарів.



Категория: Автоновости