Заразяться багато: на Україну насувається небезпечна маловивчена хвороба з Європи


Опубликованно 30.10.2018 00:23

Заразяться багато: на Україну насувається небезпечна маловивчена хвороба з Європи

Учені б'ють на сполох через хворобу, яка лютує в європейських країнах і насувається на українську територію.

Експерти зафіксували 710 випадків захворювання лихоманкою Західного Нілу за цей рік, про що сказано вдокладе Європейського центру з профілактики та контролю захворюваності, передає "Диалог.UA".

Фахівці відзначили, що показники збільшилися втричі, в порівнянні з рівнем захворюваності в 2017 році. Країни Євросоюзу зафіксували 710 випадків захворювання на такий "екзотикою", сусідні держави повідомили про 265 заражених. Такжелихорадка забрала життя 63 осіб.

Найбільше хворих виявилося в Італії, Сербії та Греції. Лихоманка добралася і до Румунії, де зафіксували шість летальних випадків із 24 в Європі.

Ця небезпечна вірусна хвороба передається через укуси комаров.Симптоми лихоманки Західного Нілу складно відрізнити від симптомів грипу, оскільки обидві хвороби супроводжуються лихоманкою, нудотою та головним болем.

Жителі південних регіонів України мають бути напоготові, оскільки ця місцевість сприятлива для поширення екзотичного недуги. Варто відзначити, що лихоманка мало вивчена, відомостей про її розповсюдження недостатньо, як і засобів діагностики.

Зазначимо, що лише з 2010 року Україна стала фіксувати випадки захворювання лихоманкою Західного Нілу окремо від інших лихоманок.

Раніше Моз повідомив обэпидемии, яка почнеться в Україні цієї осені.

Нагадаємо, вчені панікують через "прокази XXI століття".

Як повідомлялося, дослідники обнаружилистранную хвороба у 2000-річної мумії.



Категория: Автотехника