Себастьєн Леб повертається в "Дакар"


Опубликованно 01.11.2018 16:54

Себастьєн Леб повертається в

2019 рік для 9-кратного чемпіона світу знову почнеться з супермарафону. Після відходу з рейдів заводської команди "львів" він буде виступати за приватну стайню PH-Sport. Але на все тому ж Peugeot 3008.

 

У неділю Себастьєн Леб порадував своїх шанувальників, гросмейстер вигравши етапі WRC в Іспанії на далеко не самої конкурентоспроможної техніки. Чим наочно продемонстрував хто саме залишається кращим раллистом цієї планети, хоча за останні три роки француз проїхав рівно один етап WRC. І ось ще один бальзам на душу - Себ повернеться в "Дакар".

Якщо пам'ятаєте, останній марафон закінчився для нього аварією і травмою незмінного штурмана Даніеля Елени. Шансів відігратися у нього не залишалося - Peugeot Sport задовго до старту оголосив, що після фінішу закриває рейдову програму. Партнери по команді (С. Петерансель, К. Сайнс і С. Депре) тут же переметнулися до головному конкурентові - MINI/X-Raid. А эльзасец відмовився, віддавши перевагу поставити крапку в цій епопеї.

Але, як виявилося, з популярністю Леба у простих вболівальників може зрівнятися хіба що захоплення ним у вищих ешелонах PSA. Захоплення талантами та відданістю - ось уже 20 років француз захищає кольори виключно Peugeot і Citroen.

Отже, завдяки багатоходової комбінації все майно рейдової команди (а це не тільки Peugeot 3008 DKR і ЗІП, але й інфраструктура, і персонал команд) дістається полузаводскому колективу PH-Sport, а 9-кратний чемпіон стає його першим пілотом. Причому досвід перемог у приватних колективах у Себа є. У 2006-му заводська команда Citroen вирішила взяти академвідпустку, щоб зосередиться на підготовці нової моделі - С4 WRC. Лебу нічого не залишалося як приєднається до приватного колективу Kronos, бюджету якого вистачало ледь на половину сезону. Але зі старту эльзасец видав таку переможну серію, що на останні гонки їхати команді не довелося.



Категория: Авто-Спорт