Сьогодні поліція почала штрафувати водіїв за перевищення швидкості


Опубликованно 02.11.2018 01:46

Сьогодні поліція почала штрафувати водіїв за перевищення швидкості

«Пілотний режим контролю швидкості закінчився. З 16 жовтня порушників швидкісного режиму в поліції обіцяють карати гривнею.

Про це водіям нагадав перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький. «Попереджали, пояснювали, розповідали - тепер не ображайтеся», - написав він у Facebook.

Нагадаємо, що за перевищення швидкості більш ніж на 20 км/год передбачено штраф у розмірі 255 грн, а за перевищення більш ніж на 50 км/год - 510 грн.

Фіксація швидкості руху за допомогою радарів TruCam в тестовому режимі почалася 8 жовтня. Протягом тижня патрульні відпрацьовували навички роботи з вимірювачами швидкості і вели роз'яснювальну роботу з порушниками. Як повідомлялося раніше, у розпорядженні патрульної поліції більше 25 радарів, які будуть використовуватися для контролю швидкісного режиму на дорогах міжнародного та національного значення, а також на двох проспектах в Києві.

Фіксувати порушення швидкісного режиму за допомогою радарів TruCam будуть тільки на ділянках автодоріг з дорожніми знаками, повідомляють про фото - та відео фіксації порушень і з підвищеним рівнем аварійності у зв'язку з перевищенням швидкості. Крім того, в місцях фіксації порушень швидкісного режиму в обов'язковому порядку будуть перебувати службові транспортні засоби з включеними проблисковими маячками синього кольору.

Карту, на якій позначено місця використання приладів контролю швидкості, Білошицький опублікував на своїй сторінці в Facebook, додавши, що надалі вона буде оновлюватися, оскільки список місць контролю швидкості планують розширювати.



Категория: Автоновости