Kia назвала строк європейського дебюту електромобіля Niro EV


Опубликованно 07.11.2018 02:48

Kia назвала строк європейського дебюту електромобіля Niro EV

Світова прем'єра електричного Kia Niro відбудеться в жовтні поточного року на автосалоні в Парижі. На європейському ринку машина з'явиться після прем'єри. У Південній Кореї продажі новинки вже почалися.

Від гібридних модифікацій електричний кросовер відрізняється трапецієподібної гратами внизу переднього бампера і наявністю глухий панелі з лючком для підзарядки на місці радіаторної решітки, стреловидними світлодіодними ходовими вогнями, задньою оптикою і бампером, а також переробленими повітрозабірниками. У салоні електрокара встановлена цифрова приладова панель з 7.0-дюймовим сенсорним дисплеєм нової розважальної системи з підтримкою людино-машинного інтерфейсу (Human-machine interface, HMI) та обертається шайба селектора передач. Дані приладів виводяться на 7.0-дюймовий екран на центральній консолі.

В Європі кросовер буде пропонуватися у двох модифікаціях: з акумуляторним блоком ємністю 64 кВт·год з запасом ходу на одному заряді 450 км і з батарей ємністю 39.2 кВт·год і запас ходу в 200 км. Від 100-кіловатної системи швидкої зарядки акумулятори можна зарядити до 80% за 54 хвилини.

Kia Niro EV оснащений 204-сильним електромотором, що розвиває 395 Нм крутного моменту. З місця до першої «сотні» машина прискорюється за 7.8 с., на 0.2 із довше, ніж топова версія представленого навесні поточного року в Женеві Hyundai Kona Electric, оснащена таким же 204-сильним мотором і батарей ємністю 64 кВт·год.

Крім звичайних систем допомоги водієві, таких як автоматичне екстрене гальмування, Kia Niro EV отримає систему автономного управління другого рівня, керуючої прискоренням, гальмуванням і рулюванням у межах смуги руху і вимагає постійного контролю з боку водія.

Минулого місяця Kia заявили, що отримали 5000 замовлень на Niro EV в Південній Кореї, де вже продаються гібридні і плагін-гібридні модифікації кроссовера.



Категория: Автоновости