Моз закликав українців відмовитися від кальяну: названа несподівана причина


Опубликованно 12.11.2018 00:35

Моз закликав українців відмовитися від кальяну: названа несподівана причина

Багато людей вважають релакс з ароматним кальянним димом нешкідливою слабкістю, а електронні сигарети – "здорової" заміною небезпечної тютюну. Однак медики налаштовані не так оптимістично.

Міністерство охорони здоров'я закликало громадян країни відмовитися від курениякальяна. Це може стати причиною виникнення онкологічних і серцево-судинних і багатьох інших захворювань і, таким чином, не є "здоровою альтернативою" тютюнопаління, повідомляє "Диалог.UA".

Моз навіть ініціював інформаційну компанію по боротьбі з цими звичками, вона стартувала в четвер, 8 вересня. Про це йдеться на официальномпортале відомства.

Виявляється, кальянний дим ще більш шкідливий, ніж від звичайних сигарет, як інші подібні вироби, і згубно впливає на здоров'я, викликаючи цілий ряд недуг.

За даннымМОЗ, згідно проведених в Україні досліджень, кальян люблять курити трохи більше двох відсотків громадян країни. Цікаво, що серед молодих людей від 14 до 34 років, які не курять, майже половина пробували кальян – багато хто вважає його модною розвагою, не думаючи про наслідки.

"Люди, які вживають кальян протягом півгодини - години, отримують у десятки разів більше токсичних і канцерогенних речовин, ніж при палінні сигарет. Вони отримують велику дозу чадного газу, який викликає недолік кисню в організмі – гіпоксію", - йдеться в сообщенииМинистерства.



Категория: Автотехника