Опублікований список автодоріг, на яких будуть контролювати швидкість радарами TruCam


Опубликованно 12.11.2018 00:40

Опублікований список автодоріг, на яких будуть контролювати швидкість радарами TruCam

Департамент патрульної поліції поділився інформацією щодо запланованих місцях використання портативних вимірювачів швидкості TruCam. У список потрапили основні траси і два проспекту в Києві.

Співробітники поліції будуть використовувати TruCam тільки на ділянках автодоріг з дорожніми знаками, які повідомляють про фото - та відео фіксації порушень і з підвищеним рівнем аварійності у зв'язку з перевищенням швидкості — як у містах, так і на дорогах міжнародного значення. При цьому в місцях фіксації порушень швидкісного режиму в обов'язковому порядку будуть перебувати службові транспортні засоби з включеними проблисковими маячками синього кольору. Про це повідомила прес-служба Департаментра патрульної поліції.

Список автодоріг, на яких заплановано контроль швидкісного режиму портативними радарами (відкрити зображення)

Як стало відомо раніше, початок експлуатації радари TruCam заплановано на понеділок, 8 жовтня. Протягом першого тижня патрульна поліція буде використовувати пристрої вимірювання швидкості «профілактичному» пілотному режимі, щоб учасники дорожнього руху звикли до нововведення.

Нагадаємо, що патрульна поліція отримала «ТруКамы» у спадок від ліквідованої ДАІ. Лазерні радари американського виробництва з'явилися в Україні ще в 2010 році замість російських «Візирів». Вони відрізняються більш точною роботою і системою шифрування за алгоритмом AES, який за твердженням Нацполиции «унеможливлює втручання в роботу системи і будь-яке коригування даних».

Радари TruCam вимірюють швидкість транспортних засобів на відстані до 1200 метрів і працюють без підзарядки до 15 годин. Інформація записується на карту пам'яті, що вміщає 16 000 відеороликів або 40 000 фотографій. Пристрій робить до 3 фотокадрів в секунду і має два режими роботи — автоматичний і ручний. Крім того, «ТруКамы» обладнані GPS-датчиками. За оцінкою автоюриста Володимира Караваєва, всього на озброєнні патрульних знаходиться 170 пристроїв.



Категория: Автоновости