Tsunami RT: «бронзовий» фініш сезону


Опубликованно 12.11.2018 02:12

Tsunami RT: «бронзовий» фініш сезону

Фінальний етап Porsche Carrera Cup France у Ле-Кастелле, на Paul Ricard Circuit, завершив великий і складний сезон для української команди Tsunami RT Centro Porsche Padova, якій довелося весь рік битися на два фронти і в обох серіях боротися за вищі місця. Підсумки цієї битви дійсно вражають – незважаючи на всі проблеми та інциденти, що за підсумками сезону наша команда виборола призові місця в усіх без винятку заліках, в яких брала участь. Тиждень тому було «срібло» у трьох категоріях Porsche Carrera Cup Italia – абсолютний і командний заліки, а також Michelin Cup для джентльмен-пілотів. Зараз прийшла черга подвійний «бронзи» в Porsche Carrera Cup France (в абсолютному та командному заліках), що стало абсолютним рекордом для української команди за всі шість років виступів у французькій серії!

Гоночний уїк-енд у Ле-Кастелле обіцяв стати по-справжньому «гарячим» і складним. По-перше, раптово з гри вибув чинний чемпіон Жюльєн Андлауэр, який у ті ж дні відправився в Японію на етап FIA World Endurance Championship – в італійця Алессіо Ровери і турка Айханджана Гювена з'явився реальний шанс на вищий титул в Porsche Carrera Cup France. По-друге, на фінальному раунді французької серії раптом з'явилися відразу два сильних пілота – Ком Ледогар (чемпіон PCCF 2014 року) та Флоріан Ляторр (дві «бронзи» в 2016 і 2017 роках), які були номіновані на здобуття очок і могли серйозно втрутитися в хід боротьби за титул. По-третє, цей гоночний уїк-енд представляв собою спільний етап Porsche Carrera Cup France і Porsche GT3 Cup Challenge Benelux – тобто учасники обох серій стартують одночасно і постійно будуть створювати один одному перешкоди, в тому числі і всім претендентам на найвищі титули...

У вільних тренуваннях у п'ятницю, де всі пілоти приділили максимум уваги налаштувань техніки і підбору шин, Алессіо Ровера показав четверте і третє час. Але основні події почалися в суботу, коли вранці відбулася перша кваліфікація, а через кілька годин стартувала перша гонка. За підсумками кваліфікаційних заїздів Ровера став третім попереду опинилися Флоріан Ляторр і Айханджан Гювен, а поруч з італійцем стояв Ком Ледогар – все це обіцяло серйозну боротьбу в гонці! Як і очікувалося, суботня гонка виявилася дуже жорсткою і нервової – квартет головних фаворитів заїзду постійно йшов дуже щільною групою і на фініші всі четверо вклалися в секунду з невеликим. Перемогу святкував Айханджан Гювен, переграв обох французьких «гостей», Алессіо Ровера фінішував четвертим. Інший пілот Tsunami RT, француз Тома Николль, отримав цілу серію пригод (суперники кілька разів «допомогли» йому розвернутися на трасі) і дістався до фінішу на п'ятій позиції в заліку Дивізіону Ст.

Алессіо Ровера: «Я був задоволений своїм третім місцем у кваліфікації. Машина відмінно підготовлена, але мені не вдалося повністю прогріти передні шини, тому поборотися за поул не вийшло. Гонка була дуже складною – не дуже добре стартував, мій темп не відповідав темпу суперників, я насилу утримувався за ними, в повільних поворотах відчувалася недостатня обертальність. Добре, що вдалося звести втрати до мінімуму. Завтра необхідно постійно атакувати».

Недільний день став чи не найбільш напруженим у цьому сезоні Porsche Carrera Cup France – вранці у кваліфікації Айханджан Гювен завоював поул, записав на свій рахунок бонусний бал і зрівнявся за очками з Алессіо Роверой (в обох стало по 184 очки). Таким чином, склалася гранично проста ситуація – хто з цієї пари фінішує в Топ-10 попереду свого суперника, той і стає чемпіоном французької серії! На жаль, кваліфікація для Алессіо Ровери відверто не склалося – тільки шосте місце на старті... Його чекала непросте завдання – у фінальній гонці сезону наздогнати і випередити свого турецького опонента!

Алессіо Ровера: «Кваліфікація не вийшла, і я не розумію, чому. Машина відмінно підготовлена, її вже просто неможливо поліпшити! На третьому колі я трохи помилився в останньому повороті, а на ще одне коло просто не вистачило часу. Тепер доведеться надолужувати втрачене вже в гонці».

Фінальна гонка французької серії перетворилася на справжній трилер для обох претендентів на титул – Айханджан Гювен вже на другому колі пропустив атаки «гостей» (Флоріана Ляторра і Кома Ледогара), і відкотився на третє місце, а Алессіо Ровера, в свою чергу, пробився з шостої на четверту позицію! Обидва претенденти зустрілися у відкритій дуелі – хто переможе в цій битві?! Не обійшлося без стороннього втручання, коли в середині гонки на трасі з'явилася машина безпеки. Все вирішилося на останньому колі, коли Ровера зробив атаку і намагався пройти Гювена по внутрішньому краю повороту – сталося жорстке дотик, обох винесло за межі траси... Але якщо Гювен зміг продовжити рух без особливих проблем і завершив гонку третім, то Ровері довелося добиратися до фінішу зі зламаною рульової рейкою (машина перетнула фінішну линиюв клубах диму з вивернутим правим колесом) – тільки шосте місце... Але ввечері судді оштрафували італійця на 30 секунд, в результаті чого Ровера став только12-м (4 очки в гонці замість 10) і позбувся другого місця в загальному заліку серії. Трохи порадував Тома Николль, який все-таки приніс команді фініш на подіумі – друге місце в Дивізіоні Ст.

Алессіо Ровера: «Це було дуже важко, я ж стартував з шостої позиції. Я повністю виклався в цій гонці. Мені пощастило, що з'явився сейфті-кар – це дозволило мені скоротити відставання від Гювена. Той дуже добре захищався і закривав траєкторії, я на останньому колі пішов на ризик, але наші колеса торкнулися, і я зламав рульову рейку. Я міг би виграти, якби не поломка».

За підсумками сезону Алессіо Ровера і Tsunami RTстали третіми призерами французької серії у двох заліках – як в особистому заліку (188 очок у пілота), так і командному (216 очок). Таким чином, 2018 рік в Porsche Carrera Cup France став для Tsunami RT Centro Porsche Padova рекордним у всіх відносинах – «бронза» в абсолютному заліку, командна «бронза», три перемоги і шість подіумів в абсолюті в гонках! Головний тріумф на минулому гоночному уїк-енді належав турку Айханджану Гювена, який став першим в історії іноземним чемпіоном Porsche Carrera Cup France. Більш того, в ті ж дні він встиг також завоювати вищий титул в Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, де також провів повний сезон! Наші вітання!

Всі самі останні новини про Tsunami RT можна дізнатися на її офіційному сайті, а також на сторінці команди в Facebook tsunami-rt.com/ і www.facebook.com/Tsunami.RT

Прес-реліз Tsunami RT

Фото Akis Temperidis (Tsunami RT)



Категория: Авто-Спорт