Volvo представила автономний тягач майбутнього


Опубликованно 16.11.2018 00:16

Volvo представила автономний тягач майбутнього

Компанія Volvo Trucks анонсувала автономне транспортний засіб – електричний тягач Vera, сумісний з існуючими вантажними автомобілями і причепами. Новий тягач планують використовувати для транспортування вантажів між фіксованими вузлами.

Майбутнє транспортний засіб Volvo Trucks призначене для регулярних і повторюваних поїздок на відносно невеликі відстані. Як стверджують у компанії, їх «зелені» вантажівки зможуть доставляти великі обсяги вантажів, використовуючи вже наявну інфраструктуру і вантажні транспортні засоби. Високу точність доставки забезпечить сервісний центр управління транспортом. Визначати поточне положення автомобіля з точністю до сантиметрів, детально відстежувати і аналізувати, що відбувається з іншими учасниками дорожнього руху, і безпомилково реагувати на ситуацію диспетчер зможе завдяки складних систем автономного керування та підключення до хмарного сервісу.

Безупинно контролюючи рейс, центр управління зможе точно визначає положення кожного транспортного засобу, заряд акумуляторів, вміст вантажу, експлуатаційні вимоги та ряд інших параметрів. Крім того, можна буде дистанційно регулювати швидкість пересування транспорту і процес транспортування, щоб уникнути простоїв і підвищити точність доставки. Це дозволить створити оптимальний транспортний потік і мінімізувати витрати.

У Volvo Trucks вважають, що Vera дозволить вирішити такі проблеми, як забруднення і надмірний шум, пробки і збільшення обсягів вантажоперевезень у зв'язку з зростанням чисельності населення, а також брак професійних водіїв.

«Максимальний потенціал транспортної галузі ще не розкритий. Все говорить про те, що в найближче десятиліття загальний попит на транспортне повідомлення буде продовжувати рости. Нам потрібно знайти нові рішення, щоб задовольнити цей попит ефективно і безпечно для навколишнього середовища. Крім того, щоб забезпечити безперебійний обмін товарами, необхідно знайти спосіб використовувати існуючу інфраструктуру краще, ніж вона використовується в даний час. Транспортна система, яку ми розробляємо, може стати важливим доповненням до сьогоднішнім рішенням і допомогти вирішити багато завдань, які постають перед суспільством, транспортними компаніями і покупцями транспорту», - сказав, представляючи проект Vera, президент Volvo Trucks Клэс Нільссон.



Категория: Автоновости