Джип-спринт: могутній рик джипів над аеродромом


Опубликованно 16.11.2018 03:06

Джип-спринт: могутній рик джипів над аеродромом

2-й етап джип-спринту «Ukrainian Raid Series» «Козак-Спринт» пройшов на абсолютно незвичайною локації – аеродромі «Бородянка», подарувавши глядачам унікальне у своєму роді видовище.

Цьому сприяв формат «Козак-Спринт» і сама траса. Потужні позашляховики змагалися на зовсім невеликому, по ралі-рейдових мірками кільці в 5,5 кілометрів, проходившимся учасниками за 9 разів в обох напрямках. Завдяки компактності траси і рівнинній місцевості глядачі могли спостерігати одночасно великі відрізки дистанції. А подивитися тут є на що!

Складні зв'язки», швидкісні повороти, відрізки з серіями «подбросов» і, нарешті, безліч трамплінів! На деяких з них навіть велетенських розмірів «джипи» злітали в повітря! Все це, плюс видовищні шлейфи з піску і пилу не могли залишити байдужими нікого.

Так званий формат «примикання» забезпечив те, що на трасі одночасно перебували практично всі учасники. А це означало незвичні для ралі-рейдів обгони, додаючи гостроти в гонці як для самих учасників, так і глядачів.

На «Козак-Спринт» зібралося 12 екіпажів з усіх куточків України. П'ять з них змагалися на спеціально підготовлених спортивних позашляховиках в заліку Sport, три на легких баггі UTV і по парі в заліках для стандартних «джипів» Tuning і Standart.

Юрій Кондратьєв з Андрієм Солоповым (Toyota Land Cruiser) відразу зробили заявку на перемогу, вигравши СУ1. Вони випередили найближчих, ким стали Татарко Денис та Ілля Пономаренко (Chevrolet Niva) майже на дві хвилини. Суперники пішли ва-банк, вигравши зворотний СУ. Однак, вони змогли відіграти тільки 32 секунди, що виявилося недостатньо. Таким чином, переможний перевагу на «Козак-Спринт» в найпрестижнішій категорії «Спорт» склав менше півтора хвилин на користь пари Кондратьєв-Солопов, і це після ста бойових кілометрів. Поступившись лідерам 3,5 хвилини на СУ1, Олександр Сафронков з Анатолієм Зеленським (Toyota Land Cruiser) також накрутили темп «обратку». Вони показали відразу кілька кращих часів на окремих колах СУ2, проте в цій гонитві за лідером пробивається колесо, на заміну якого пішло 10 хвилин. Тим не менш, з проблемами в інших учасників, цей екіпаж зміг посісти третє місце в заліку «Спорт».

В «Тюнінг» при двох стартують розгорнулася справжня спортивна дуель. У лідери вийшли Іван Кравцов з Геннадієм Стаматиным (FJ Cruiser). На першому СУ вони показали чудове третій час серед всіх позашляховиків, випередивши своїх єдиних суперників на 1,5 хвилини. Сергій Калінін з Максимом Маштаком (Toyota Tacoma) спробували відігратися. На трьох колах пара суперників показали практично однаковий час, однак, екіпаж №123 і тут виявився швидше. Їхня перевага становила близько 2,5 хвилин. Але на жаль, штурман робить помилку, і Кравцов йде в прямому сенсі на зайвий 10-й коло, втрачаючи на цьому 6 хвилин і з ними вірну перемогу...

Саме цікаво, що у неофіційному загальному заліку серед позашляховиків третє підсумкове час у гонці залишився за екіпажем Дмитро Безгодков-Григорій Гладченко, який виступав на абсолютно стоковому Hummer H3 з заліку «Стандарт». Сумарно вони поступилися переможцям з заліку «Спорт» всього 6,5 хвилин, при цьому випередивши обох учасників з більш потужного заліку «Тюнінг». Шкода, але другий екіпаж з «Стандарту» - Олександр Чигринський з Антоном Мунтяну - зійшов на самому початку гонки через поломки їх Toyota Tundra...

У UTV, які виступали окремо від «джипів», перемогли Володимир Фролов та Анастасія Гаценко, випередивши в результаті найближчих суперників, ким стали Володимир Барабаш-Владислав Буренко, майже на три хвилини.

В командному заліку «Sparta Trophy Kharkov 4x4» і «Juma» зібрали порівну: по 70 очок. Вирішальним стало більш високе місце в гонці, а саме перемога Кондратьєва і Солопова на противагу другому місцю Татарко і Пономаренко. Це і принесло формальне «золото» «Козак-Спринт» команді «Sparta Trophy Kharkov 4x4».

Прес-служба «Ukrainian Raid Series»

Фото надані прес-службою «Ukrainian Raid Series»

Більше фото можна знайти в галереї



Категория: Авто-Спорт