Корпорація «УкрАвто» виграла суд у Польщі за завод FSO


Опубликованно 17.11.2018 03:17

Корпорація «УкрАвто» виграла суд у Польщі за завод FSO

Варшавський суд визнав необґрунтованим позовну заяву Державного казначейства Польщі до АКЦІОНЕРНОГО товариства «ЗАЗ», як інвестору Фабрики легкових автомобілів (FSO) у Варшаві, який не виконав свої зобов'язання. Сума позову становила понад 250 млн. злотих або 58 млн. євро.

Суд повністю відхилив доводи Державного казначейства Польщі до «ЗАЗ». Про це повідомила прес-служба корпорації «УкрАвто».

«Ми вітаємо це позитивне рішення Варшавського суду. Враховуючи деякі «відмінності» нашої судової системи і польської, ми змогли переконатися в тому, що винесення справедливого рішення на користь іноземного інвестора абсолютно нормальне явище, навіть якщо позивачем виступає держава. Це ні що інше, як висока правова культура суспільства, в якому діє принцип верховенства права», - зазначив начальник департаменту майнових відносин корпорації «УкрАвто» Ігор Сенюта.

Нагадаємо, що інформація про судовому позові казначейства Польщі у відношенні АКЦІОНЕРНОГО товариства «ЗАЗ» з'явилася в листопаді 2017 року. Мова йшла про невиконання додаткових умовних зобов'язань, взятих компанією «Авто-ЗАЗ» при покупці в 2005 році 19.9% акцій польського заводу FSO за 100 злотих (€ 23). Основною умовою продажу польського підприємства було збереження робочих місць і розширення виробництва. Зокрема п'ятирічним інвестиційним планом передбачалося введення у виробництво нової моделі - Chevrolet Aveo і випуск автомобілів Chery, але із-за відходу з Європи General Motors і відстрочки експансії на європейський ринок китайської Chery виконання зобов'язання стало неможливим.

Джерело: «УкрАвто»



Категория: Автоновости