Audi зобов'язали виплатити 800 мільйонів євро за «брудних» дизелів


Опубликованно 18.11.2018 04:09

Audi зобов'язали виплатити 800 мільйонів євро за «брудних» дизелів

Audi виплатить 800 мільйонів євро штрафу за фальсифікацію даних про рівень шкідливих викидів дизельних моторів. Компанія визнає свою провину, і не буде оскаржувати рішення прокуратури Мюнхена.

В ході розгляду прокурори з'ясували, що дизельні мотори V6 і V8 типів EA 288 (Gen3), що встановлюються на автомобілі Audi для США і Канади, а також і EA 189, присутні на всіх світових ринках, випущені Volkswagen з 2004 по 2018 роки, не відповідали діючим екологічним нормам. Було доведено, що показники рівня шкідливих викидів навмисне занижувалися не тільки в сертифікаційній документації, але і в рекламі. На думку прокуратури Мюнхена, таким чином компанія вводила в оману потенційних клієнтів і тим самим отримувала незаконну вигоду, компенсація якої становила левову частку штрафу - 795 мільйонів євро. Решта 5 мільйонів євро - це штраф за систематичне порушення законодавства.

«Штраф включає в себе €5 млн як прописаної в законодавстві вищої міри покарання за недбале порушення правил, а також €795 млн за протиправне отримання економічної вигоди», - наголошується в заяві концерну Volkswagen.

Як зазначили в концерні, виплата штрафу «безпосередньо позначиться на фінансових показниках» Volkswagen і стане «додатковим негативним фактором, який вплине на результати 2018 фінансового року.

«Дизельний скандал», в центрі якого опинився Volkswagen, розгорівся у 2015 році в США і коштував концерну близько 30 мільярдів доларів. Після арешту генерального директора Audi Руперта Штадлера в червні цього року, акції концерну Volkswagen за кілька годин впали на 3.6% до 155.30 євро за одиницю. На початку жовтня було заявлено, що Штадлер залишає компанію Audi і концерн Volkswagen з-за розслідування «дизельного скандалу» і «більше не буде працювати в Volkswagen Group».



Категория: Автоновости