Космічний "провал" РФ: у російському модулі "Зірка" на МКС стався комп'ютерний збій


Опубликованно 21.11.2018 00:43

Космічний

На російському сегменті Міжнародної космічної станції (МКС) "Зірка" сталося нове НП. Не вдається комп'ютер космонавтів "Роскосмосу".

Над новим космічним провалом Росії уже потішаються в Мережі, передає "Диалог.UA".

Про інцидент стало відомо ввечері у вівторок, 6 листопада. Повідомила про нього прес-служба космічного агентства РФ. Зазначалося, що в одного з трьох комп'ютерів на російському сегментеМКС "пропала програмна готовність", тобто, стався збій. В "Роскосмосі" запевняють, що ніякої небезпеки для космонавтів немає, і все під контролем.

"Штатна циклограма дозволяє нескінченно довго літати і на двох каналах", - запевняють у відомстві одіозного ДмитрияРогозина.

Що примітно, змінювати вийшла з ладу техніку росіяни не планують - "немає потреби". Через 2 дня, 8 листопада, космонавти планують його "вилікувати" з допомогою перезавантаження.

Важливо відзначити, що останнім часом невдачі просто переслідують космічну галузь РФ:падають ракети й апарати, на російському модулі МКС "Зірка" в обшивкеобнаруживаются діри та інше. Експерти впевнені, що це свідоцтво технологічної деградації РФ, що позбулася доступу до західних технологій в результаті санкцій.

У Мережі вже кепкують над новим космічним провалом Росії. Інцидент, серед інших, жорстко прокоментував на своїй telegram-каналі відомий український політтехнолог Олексій Голобуцький.

Нагадаємо, раніше "Диалог.UA" повідомляв, що з російськими космонавтами на МКСпроизошел черговий казус: залишилися без води росіян врятували американські астронавти.



Категория: Автотехника