Варламов: «Може бути, через п'ять років наші гравці зможуть потрапити в НХЛ»


Опубликованно 29.11.2018 01:19

Варламов: «Може бути, через п'ять років наші гравці зможуть потрапити в НХЛ»

Сергій Варламов – про наступному сезоні УХЛ / facebook.com/uhlua

Виконавчий директор УХЛ Сергій Варламовв студіїтелеканалу XSPORTоцінив виступ чемпіона України «Донбас» на Кубку Салея і розповів про зміни в регламенті УХЛ:

Кубок Салея – це цікавий турнір. Є позитивний результат для «Донбасу» – багато забивали. До, хотілося б краще, але хлопці вийшли на лід за тиждень до турніру і було складно показати той футбол, на який вони здатні. У них ще багато часу попереду на підготовку. Найважливіше буде восени, коли вони будуть грати на Континентальний кубок.

Регламент практично не змінився. Сезон стартує 14 вересня – календар вже є в мережі, всі можуть подивитися і запланувати своє відвідування хокейних матчів. Було одне невеличке зміна, що перше коло плей-офф відбудеться до двох перемог (у минулому році 1/4 була з двох ігор).

Звичайно ж, НХЛ – це мрія будь-якого гравця, який виступає в будь лізі Європи, ближнього зарубіжжя. Думаю, може бути, через п'ять років у наших гравців вийде туди потрапити, з тим підходом, з яким підійшли дитячі школи, той же Херсон.

Я знаю, що такий варіант розглядається, але поки далеко ми ще не заходили.

На початку 2000-х, коли я був уже професіоналів, що багато хлопців, які не могли потрапити в НХЛ їхали в Європу. Тоді багато країн набирали собі канадців і натуралізовували їх. Ще років п'ять тому я знав таких хлопців, які грали за збірну Німеччини, але зараз їх там вже ви не побачите. У них практично всі свої гравці, які за рахунок канадської школи змогли піднятися. Ми, звичайно ж, хотіли б слідувати цьому прикладу, але це не так легко. Думаю, там була велика зацікавленість не лише клубів, але і самої країни в розвитку і підвищення рівня своїх хокеїстів.

Нагадаємо, опублікований календар УХЛ на сезон 2018/19.

Склад учасників на Donbass Open Cup-2018.Читайте також:



Категория: Обо всем