Ілон Маск анонсував «найшвидший спорткар в світі»


Опубликованно 01.12.2018 01:25

Ілон Маск анонсував «найшвидший спорткар в світі»

Tesla Roadster наступного покоління «буде швидше, ніж найшвидший бензиновий спорткар». До «сотні» електрокар зможе прискорюватися за 1.9 секунди, а максимальна швидкість складе 402 км/ч.

Про це глава компанії Tesla Ілон Маск розповів в інтерв'ю Recode. «У нас є родстер наступного покоління, який буде найшвидшим серійним спорткаром за всіма параметрами», - сказав він. За словами Маска, новий родстер «буде динамічніше будь-якого самого швидкого бензинового автомобіля» і зможе довести, що «електрика - найкраща архітектура», позбавивши бензинові спорткари їх ореолу.

Tesla Roadster другого покоління компанія анонсувала в листопаді 2017 року. Електрокар укомплектований трьома електродвигунами (один на передній осі, два - на задній) і акумуляторним блоком ємністю 200 кВт·год, що забезпечує запас ходу близько 1000 км. З місця до 100 км/год автомобіль розганяється за 1.9, а відстань 402 метри долає за 8.9 с. Максимальна швидкість складає 402 км/ч. За словами тест-пілота Tesla Еміля Бурета (Emile Bouret), серійний автомобіль буде ще швидше.

У червні цього року Ілон Маск підтвердив, що родстер другого покоління отримає спорт-пакет SpaceX, який зробить його ще швидше. «Те, що ми представили раніше - це був лише Roadster в базовій модифікації. Ми підготуємо для автомобіля набір опцій під назвою SpaceX. Це просто безумство», - сказано він, виступаючи на зборах акціонерів.

Початкова вартість Tesla Roadster 2 складе 200 тисяч доларів. Перша партія буде складатися з 1000 машин спеціального «видання» Founders Series, вартістю 250 тисяч доларів.



Категория: Автоновости