Перші секунди після аварії: як не розгубитися та вижити


Опубликованно 13.09.2021 14:10

Перші секунди після аварії: як не розгубитися та вижити

Після дорожньо-транспортної пригоди здоров’я та життя пасажира автобуса опиняється в небезпеці. Щоб мінімізувати шкоду, слід дотримуватися порад експертів з виживання.

Перші секунди після аварії: як не розгубитися та вижити

Як врятувати своє життя під час аварії

Сьогодні купити квитки на автобус стало максимально просто. Доступні зручні сервіси, які дозволяють оплатити замовлення онлайн та не їхати за квитком на автостанцію.

У складній ситуації на дорозі водій може не втримати кермо, внаслідок чого автобус вилітає на зустрічну смугу. Міцна конструкція автотранспорту зазвичай захищає пасажирів від зіткнення, але трапляються і трагедії. Якщо автобус перевернувся, а двері виявилися заблокованими, не варто панікувати. Спеціалісти рекомендують:

  • скористатися запасним виходом або відкрити аварійний люк;
  • вибити скло (перед цим слід обмотати лікоть одягом чи рушником);

Коли вихід буде знайдено, потрібно допомогти дітям, жінкам та пораненим. Головна задача пасажирів – вибратися із салону та відійти на безпечну відстань від автобуса.

Будь-який пасажир може викликати карету швидкої. Залишати місце аварії без обстеження медичних працівників не бажано. Тільки підтвердивши травми, можна розраховувати на компенсацію від страхової компанії.



Категория: Обо всем