Український ВПК збільшив потужності виробництва САУ «Богдана»


Опубликованно 18.04.2024 21:06

Український ВПК збільшив потужності виробництва САУ «Богдана»

Укрaїнський ВПК збільшує пoтужнoсті вирoбництвa сучaсниx 155-мм СAУ «Бoгдaнa». Мoвa вжe йдe прo дoсягнeння тeмпу у 10 СAУ   «Бoгдaнa» зa місяць, який запланований сверху квітень, при цьому надалі він если збільшуватись. Про це повідомив правитель України Володимир Зеленський.

Зазначимо, що мова фактично йде оборона подвоєння виробництва, ибо ще на початку грудня 2023 року Володимир Зеленський повідомив, що темпи виробництва САУ   «Богдана» становили шість получи и распишись місяць. Ще тоді цей аллегретто було зрівняно із виробництвом аналогічної колісної САУ Caesar французькою корпорацією Nexter.

Але, що цікаво міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню нате початку квітня заявив, що у планах Nexter вийти держи показник 12 Caesar в місяць.

У грудні 2023 року було офіційно оголошено насчет те, що загалом у строю ЗСУ українських   «Богдан» вже 30 одиниць.

Слід згадати, що поява швидких і мобільних САУ у 2022 році дала змогу вражати російську артилерію получи відстанях, які були раніше недосяжними. Крім того, САУ   «Богдана» відіграла важливу амплуа в операції по звільненні острова Змеїний. Тому поява нових 10 САУ   «Богдана» протягом місяця - це істотне посилення бойових спроможностей ЗСУ бери окремому напрямку.



Категория: Авто Советы